Water tank

Onder het mast dek, tussen woonkamer en kinderkamer staat aan weerszijden van het schip twee water tanks. In totaal 2000 liter groot.

De vulopening is bakboord voor te vinden.

Een persoon die zuinig doet kan tot vier weken met een volle tank doen. Minder zuinig en meer mensen maakt onderweg dat een keer per week tanken een veilig gevoel geeft. Met name omdat er geen manier is om te zien hoe vol de tanks zijn.

Mocht de tank onverhoopt toch een keer leeg zijn dan zou de waterpomp droog en kapot draaien. Om de dit te voorkomen moet de zekering er uit. Deze is te vinden in de machinekamer. Naast de blauwe omvormer hangt een witte aansluitkast. Naast (of achter) deze witte aansluitkast is de 12 Volt zekeringkast te vinden.

De water tanks zijn sinds 2010 niet schoongemaakt. En daarvoor is het ook niet zeker wanneer dan wel. Toen we op het schip woonden en dus regelmatig het water in de tanks gebruikten hebben we het water gewoon gedronken. Nu het schip minder regelmatig gebruikt wordt drinken we het water niet .

Eigenlijk zouden de tanks af en toe schoongemaakt moeten worden er zitten daarvoor mangaten achter de betimmering. Mede doordat we dit (nog) niet doen is het een goed idee af en toe een desinfectiemiddel te gebruiken. Hadex is een middel dat speciaal voor drinkwater bedoeld is.

junk email filter